lördag 27 oktober 2007

Huvtröja
















Denna gillar jag :-)
Huvtröja i grönt och brunt. Ska sätta i dragsko nedtill bara jag lyckas hitta en i rätt färg. Jag blev riktigt nöjd med den. Har en grå på gång också, som nästan är klar.

Byxor





Koboltblå velourbyxor med svart mudd.

Tunika


Tunika i brunt och rosa till en av dotterns kompisar.

Mössor


tisdag 23 oktober 2007

Namnlappar!


bumla-lapparna har kommit med posten idag och några sitter redan på plats. Jag blev så glad när lapparna kom så jag sydde fyra mössor av bara farten.

Färgen på lapparna känns jättebra till de flesta av mina tyger, men inte så bra till grönt t.ex. Nån mer färg får det bli, kanske rött?

Vantar


Nu har jag äntligen fått sytt lite. Har klippt ut en del som ligger och väntar. N fick nya höstvantar i brunt och rosa. De fick bli utan tumme. Det är ändå så svårt att mecka in den på rätt plats i vanten ;-)

(Eller är det kanske för att det är lättare att sy utan tumme?)

fredag 19 oktober 2007

Så lite tid...

Så mycket man vill göra och så lite tid! Vad annat hade man väntat sig med en sjumånaders plutt krypandes omkring här hemma? Hon verkar lite intresserad av sömnad iallafall :-)

Orken räcker inte riktigt till heller, så det har inte blivit mycket gjort på sistone. Har iallafall köpt en hög med tyg och namnbanden är på väg med posten! Snart kanske...

söndag 14 oktober 2007

Mönstertest


Ibland hittar man inte de mönster man vill ha, så då får man rita själv. Bäst att testa mönstret först också. En gammal t-shirt fick bli testmaterial och N fick stå modell för prototypen.

torsdag 11 oktober 2007

Tyger



Man kan ju inte undgå att bli inspirerad av alla dessa härliga tyger! Fantastiskt att det finns så många. Problemet är bara vilka man ska välja...









Här är min egen lilla hög som snart ska förvandlas till roliga plagg till N.

Tygkasse & blöjpåse


Vilket fynd jag gjorde på Myrorna! Två gardiner i jättefint grönt tyg, såg helt nya ut. En tygkasse och matchande blöjpåse blev det idag.

onsdag 10 oktober 2007

lördag 6 oktober 2007

bumla

Jag har funderat ganska länge på vad jag skulle sätta för namn på mina kläder. Bumla var ett ord min sambo kom på och det kändes lagom barnsligt för barnkläder. Det syftar väl lite på humla, därav getingen (hm...). Att bumla kan också betyda att bouldra (klättra på stenbumlingar), och eftersom jag är gammal klättrare kändes det som ett perfekt namn.

Namnetiketter är beställda och kommer snart med posten :-)

Klänning


"Ettårskalasklänningen" från Baby cool blev så här fin i grönt, blått och rosa.

Muddbyxor




Gosiga muddbyxor i röd velour.

onsdag 3 oktober 2007

Nya byxor och mössa



N fick ett par gosiga ceriserosa velourbyxor med randiga muddar och matchande mössa. Velour från Stoff och stil, randigt tyg från e-slöjd. Byxmönster modifierat från Baby cool och mössmönstret är eget.

Fleecejacka


En annan favorit är en limegrön jacka i supergosig frottéfleece (från Stoff och stil såklart, vi bor 10 minuter därifrån), med grönt foder. Den fick en liten matchande blomapplikation på ärmen.

Babygym


Detta är en av favoriterna, ett babygym i velour och frottéfleece. Det gula tyget är från mammas gamla gömmor och resten kommer från Stoff och stil. Rejält pilligt, men det blev bra till slut.

Sovpåse


Jag är ganska förtjust i tygerna från e-slöjd. Det här fina blå tyget blev en sovpåse till N.

Hängselbyxor


Mer av den härliga röda velouren! Här är ett par mysiga hängselbyxor med tryckknappar i grenen, också avritat från gamla byxor.

Goretexjacka

Mamman behöver en bra jacka till barnvagnspromenaderna. Detta är en goretexjacka jag sydde för något år sen. Tyget kommer från Textile outfitters och resten (dragkedjor, sömtejp mm.) från Shelby. Ganska pyssligt var det att tejpa sömmarna, men det blev bra till slut. Har lite tyg kvar, så kanske det blir en jacka till N också framöver.

Amningskudde


Inspirerad av en kompis härliga amningskudde sydde jag en stor amningskudde i röd velour från Stoff och stil, fylld med saccosäckskulor från samma ställe. Jättefin blev den, men amningen fungerade bättre utan kudden. För tillfället ligger den uppe på en hylla, men kanske N kan leka med den snart. Funderar på att sy ett runt överdrag så det blir som en gosig dyna.

Gult set



De gröna byxorna blev bra, tyckte jag, och sydde likadana i gult tyg. Tröjan däremot blev väldigt konstig, med bred hals, och har inte använts alls. Synd, för den kunde ju blivit jättefin. Så kan det gå när man försöker rita av mönster och är lite smått gravid-förvirrad. Men förhoppningsvis lär man av sina misstag...

Gröna byxor


De här byxorna sydde jag till N innan hon föddes, och de har använts jättemycket. Mönsret är avritat från en kompis gamla avlagda babybyxor och de härliga tygerna kommer från e-slöjd.

Hur börjar man?

Jaha, då har man fått sig en syblogg då. Nu när N är ett halvår och somnar lite tidigare på kvällarna så kanske det kan bli lite tid för mig att sy igen. Det är iallafall planen.

Kanske jag ska börja med att visa lite av det jag har sytt innan N föddes. Lite leksaker, filtar, kläder till mig, bärsjal och annat smått och gott har det blivit. En del har använts mycket och annat lite mindre, om vi säger så...